Activiteiten

Koningsdag

Als grootste activiteit organiseren we elk jaar de festiviteiten die op Koningsdag plaatsvinden. De voorbereidingen voor dit feest beginnen eigenlijk al een paar weken na Koningsdag! We evalueren en bedenken weer nieuwe activiteiten en een nieuw thema voor het volgend jaar.

Er zijn activiteiten die jaarlijks terugkomen, zoals

* de optocht
* aubade
* kinderspelen
* vrijmarkt
* sweeper toernooi in de middag
* playbackshow voor de kinderen

Sinterklaasintocht

De Oranjevereniging organiseert elk jaar de aankomst van de Goedheiligman in Rijnsaterwoude. Dit feest voor de (aller)kleinsten van het dorp, is van de aankomst bij jachthaven ‘t Venegat tot het feest in de Meerkant een groot succes.

Seniorenuitje

In september gaan we met de senioren van het dorp een dagje op stap. Elk jaar weer met een hele volle bus! Er wordt een bezoek gebracht aan een bezienswaardigheid en er wordt met zijn allen ergens gegeten. Waar de reis ook naar toe gaat, het is elk jaar een gezellig uitje waarbij men elkaar kan ontmoeten.

5 mei

Eén keer in de 5 jaar vieren we de bevrijding van Nederland. Op deze nationale vrije dag worden er parachuutjes met wat lekkers uit een vliegtuig ‘gedropt’ en is er leuke activiteit voor iedereen. Op 4 mei gaan we met een afvaardiging van het bestuur naar de dodenherdenking in Leimuiden om daar een krans te leggen.