Sinterklaasintocht 2022

Beste inwoners

Wij zijn enorm blij dat Sinterklaas ook dit jaar Rijnsaterwoude weer aandoet, en wel op zaterdag 19 november aanstaande.

Aankomst Omstreeks 13.00 uur meert de Sint samen met de Pietenband aan in Jachthaven ’t Venegat. U bent natuurlijk van harte welkom om hem daar te verwelkomen. Onder aan de haven zal de kraam van de Oranjevereniging weer aanwezig zijn en kunt u koffie, thee, warme chocolademelk of limonade krijgen, met daarbij een lekkere versnapering.

Route Vanaf de jachthaven gaan we via de Meerbon en de Herenweg in optocht naar IKC Het Woud, gevestigd onder het voormalige gemeentehuis aan de Herenweg 165. Het zou natuurlijk ontzettend leuk zijn als er veel mensen langs de route staan.

Sinterklaasfeest 2022 Voorheen werd het Sinterklaasfeest altijd gehouden in sporthal de Meerkant, maar zoals bekend is deze niet meer in gebruik. Wij moesten dus op zoek naar een andere locatie. Gelukkig is het IKC bereid om mee te werken om er met elkaar weer een écht feest van te maken.

Echter….

Het IKC heeft een beperkte ruimte. Daarom zijn wij genoodzaakt om van het Sinterklaasfeest een echt kinderfeest te maken. We kunnen niet anders dan uit te gaan van de volgende spelregels:

1. Kinderen van 0 jaar t/m groep 8 van de basisschool zijn van harte welkom.

2. Kinderen onder de 4 jaar, of kinderen die echt begeleiding nodig hebben, mogen één begeleider mee naar binnen nemen.

3. Kinderen vanaf 4 jaar gaan zonder begeleiding.

We hopen dan maar dat het weer meezit en dat alle andere aanwezigen het feest buiten mee kunnen vieren. Mochten de voorspellingen niet goed zijn, dan zullen wij een partytent op het parkeerterrein achter het IKC plaatsen zodat we daar in ieder geval droog kunnen staan.

Naar verwachting zal Sinterklaas rond 15.00 uur weer vertrekken, zodat ook de kinderen die gaan schaatsen op tijd met de bus mee kunnen.

Natuurlijk is er dit jaar ook weer een kleurwedstrijd. Deze zijn in de vorige post te downloaden.

Kinderen die naar IKC Het Woud gaan krijgen deze kleurplaat op school uitgereikt.

Wij hebben er enorm veel zin om na twee jaar weer eens een ouderwets Sintfeestje te vieren!

We zien elkaar graag op 19 november in de haven!

Het bestuur van de Oranjevereniging Rijnsaterwoude