You are currently viewing SENIOREN RIJNSATERWOUDE BEZOEKEN AALSMEER EN CRUQUIUS

SENIOREN RIJNSATERWOUDE BEZOEKEN AALSMEER EN CRUQUIUS

SENIOREN RIJNSATERWOUDE BEZOEKEN AALSMEER EN CRUQUIUS

RIJNSATERWOUDE
Voor woensdag 23 september jl. had de Oranjevereniging Rijnsaterwoude weer haar jaarlijkse uitgaansdag voor de senioren uit het dorp georganiseerd.
Deze dag begon erg vroeg in Aalsmeer, bij BLOOM BV, een bloemengroothandel waar we door één van onze eigen leden een presentatie en rondleiding kregen. Na dit bezoek stond het onder in de bus vol met prachtige boeketten die ons door het bedrijf waren geschonken.

Vervolgens bracht de bus ons naar de Historische Tuin waar we na een kopje koffie door enthousiaste vrijwilligers rondgeleid werden en konden zien wat er in de kassen en op het land allemaal geteeld werd. Als afsluiting konden we daar op de oude veilingklok proberen de juiste prijs voor een partij planten te bepalen. En dat viel nog niet mee!
Na een heerlijke lunch in het Theehuis in De Cruquius konden we in het Haarlemmermeermuseum De Cruquius het oude stoomgemaal in werking zien. De dag werd afgesloten in het Historisch Museum Haarlemmermeer, waar we een indruk kregen van het leven in de polder in vroegere tijden.
Al met al een drukke maar weer zeer gezellige dag.

seniorenuitje 2015 OVR
De veilingmeester van De Historische Tuin in Aalsmeer onder de oude veilingklok uit De Bloemhof