Seniorenuitje en sinterklaasintocht

Op zaterdag 16 oktober jl. hebben wij ons jaarlijkse uitje voor de oudere leden uit het dorp georganiseerd. De OVR heeft lang getwijfeld om iets te organiseren, echter doordat men gevaccineerd is en de 1,5-meter maatregel van overheidswege was opgeheven, wilden we de senioren toch een mooie dag aanbieden.

En dat was het, een prachtige dag! De mensen waren zo blij elkaar weer te zien en te spreken tijdens een goed verzorgde vaartocht door het Groene Hart

Op dinsdagavond na het uitje werden we helaas geïnformeerd dat er sprake was van Coronabesmettingen. Het bestuur heeft hierop direct actie ondernomen en na overleg met de GGD alle deelnemers, betrokkenen en de rederij gebeld en hen het advies van de GGD gegeven om, ook bij geen klachten, zich op de 5e dag na het contact te laten testen.

Wat we op dit moment zien, is dat de klachten variëren van helemaal géén klachten tot wel ziek, maar gelukkig niet heel erg ziek.

Over de precieze oorzaak tasten wij ook in het duister. We weten inmiddels dat je ook verspreider kunt zijn van COVID 19 zonder dat je klachten hebt en ook als je volledig gevaccineerd bent, maar zijn wel heel erg geschrokken van dit aantal.

Wij vinden het ontzettend vervelend dat zo’n gezellige uitgaansdag zoveel besmettingen heeft opgeleverd. (Overigens niet alleen onder de senioren uit het gezelschap.)
Wij wensen iedereen die het betreft een heel spoedig herstel!

Bovenstaande heeft er toe geleid dat wij ons nu beraden over het organiseren van de intocht van Sinterklaas op zaterdag 20 november a.s. Het jaarlijkse feest in de sporthal, hoe graag we het ook voor de kinderen zouden willen, is ons inziens op dit moment niet realistisch. Wij zullen zeker weer een alternatief programma aanbieden, dus houd onze website en de Facebook pagina in de gaten!

Het bestuur van de OVR