Algemene informatie Oranjevereniging Rijnsaterwoude

Koningsdag

Als grootste activiteit organiseren we elk jaar de festiviteiten die op Koningsdag plaatsvinden. De voorbereidingen voor dit feest beginnen eigenlijk al een paar weken na Koningsdag! We evalueren en bedenken weer nieuwe activiteiten en een nieuw thema voor het volgend jaar.

Er zijn activiteiten die jaarlijks terugkomen, zoals

* de optocht

* aubade
* kinderspelen
* vrijmarkt
* dartstoernooi
* middagactiviteit zoals touwtrekwedstrijd of ringsteken op tandemfietsen

* playbackshow voor de kinderen

Sinterklaasintocht
De Oranjevereniging organiseert elk jaar de aankomst van de Goedheiligman in Rijnsaterwoude. Dit feest voor de (aller)kleinsten van het dorp, is van de aankomst bij jachthaven ‘t Venegat tot het feest in de Meerkant een groot succes.

Seniorenuitje

In september gaan we met de senioren van het dorp een dagje op stap. Elk jaar weer met een hele volle bus! Er wordt een bezoek gebracht aan een bezienswaardigheid en er wordt met zijn allen ergens gegeten. Waar de reis ook naar toe gaat, het is elk jaar een gezellig uitje waarbij men elkaar kan ontmoeten.

4 mei

Op 4 mei gaan we met een afvaardiging van het bestuur naar de dodenherdenking in Leimuiden om daar een krans te leggen.

5 mei

Eén keer in de 5 jaar vieren we de bevrijding van Nederland. Op deze nationale vrije dag worden er parachuutjes met wat lekkers uit een vliegtuig ‘gedropt’ en is er leuke activiteit voor iedereen.

Koninklijke gebeurtenissen

Bij bijzondere Koninklijke gebeurtenissen is de Oranjevereniging ook actief.

Met de kroning van Koning Willem Alexander hebben we oranje bidons met het logo van de ‘troonswisseling’ aan de kinderen van Rijnsaterwoude uitgedeeld.

Voor de leden van de Oranjevereniging hebben we op deze feestelijke dag een Oranjebuffet georganiseerd.

Schenkingen

Waardeert u de inzet van de Oranjevereniging en wilt u eens wat schenken?

Het geld dat u doneert zal worden gebruikt voor het organiseren van activiteiten in Rijnsaterwoude. Heel hartelijke dank!

Raborekening NL88 RABO 012 772 3900 t.n.v. Oranjevereniging Rijnsaterwoude